Marktplein 3, Bourtange

€ 460.000 k.k.

Bouwjaar1938
Wonen165 m2
Aantal kamers6
Perceel280 m2

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 460.000,-
Aangeboden sinds
3 mei 2024
Status
Te koop

Bouw

Bouwjaar
1938

Omschrijving

Op zoek naar rust en natuur? Of naar gezelligheid en levendigheid? Deze woning biedt het allemaal. Met zijn charmante uitstraling en historische karakter is deze woning een unieke kans voor wie op zoek is naar een bijzondere plek om te wonen. Pal aan het Marktplein, midden in de “Vesting Bourtange” staat dit in 1938 gebouwde woon-winkelpand. De woning biedt vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld het houden van een B&B of het starten van een eigen winkel!

Tevens zou de woning levensloopbestendig gecreëerd kunnen worden door de winkel te verbouwen in een slaapkamer in combinatie met een badkamer.

De woning is aangemerkt als een karakteristiek pand. Hiervoor biedt de gemeente subsidiemogelijkheden aan voor onderhoud van het pand. De bestemming van het pand is gemengd. Dit biedt vele mogelijkheden voor een bedrijf aan huis in de vorm van detailhandel, horeca, musea. Voor de mogelijkheden kunt u het omgevingsloket raadplegen of neem contact op met ons kantoor.

Indeling van de woning:
Begane grond: entree/open keuken, alsmede een 3 tal vaste kasten waarvan 1 direct toegang geeft tot de proviand-kelder (±5,6m²), woonkamer en-suite (totaal ±31,9m²) met fraaie suitedeuren en een prachtige vaste kastenwand, bijkeuken met trapopgang naar verdieping en witgoedaansluiting, achterentree, hal, toilet, slaapkamer en een winkelruimte welke gedeeltelijk of compleet is over te nemen. Tevens is er de mogelijkheid tot het creëren van een praktijkruimte.
Eerste verdieping: Open slaapkamer, tussenhal met trapopgang naar zolder, slaapkamer, badkamer voorzien van ligbad, toilet, douchecabine en wastafel met meubel.
Tweede verdieping: Zolderruimte, waar op eenvoudige wijze nog een extra slaapkamer gerealiseerd kan worden.

Conform meetinstructie NEN-normering 2580 op locatie ingemeten: Woonruimte 165m² en Bruto inhoud woonhuis 553m³.

Extra informatie:
- Midden in de “Vesting Bourtange”;
- Energielabel D;
- Bestemming gemengd (bron: www.omgevingswet.overheid.nl);
- Intergas (lease) ketel uit 2013;
- Gedeeltelijk voorzien van HR++ beglazing;
- Voorzien van gevel- en vloerisolatie;
- - Aangemerkt als karakteristiek pand met subsidiemogelijkheden.

Bourtange is met name bekend vanwege de vesting welke geheel is gereconstrueerd, het is binnen de vestingwallen alsof de tijd vanaf 1742 heeft stilgestaan. Daarnaast vindt u in de directe nabije omgeving veel groen en natuur met onder andere het natuurgebied de "Natte horizon" en het oorspronkelijke voorwerk van de vesting 'De Linie' gelegen aan de rijksgrens bij voormalig Abeltjeshuis. Dit voorwerk is een ± 800 m¹ lange wal met kreupelhout begroeid, waarvoor een gracht. Aan de buitenzijde zijn twee hardstenen grenspalen, nr. 181 en nr. 182 van de grens Nederland-Pruisen, aangegeven door letters N en P. ter weerszijden, resp. E.P.N. en R.B.F.N. op nr 182. Het voorwerk was door dijken met de vesting verbonden waardoor er een waterlinie ontstaan kon. De resten van de dijken tussen dit Retranchement dienden de vesting te beschermen. Verder vindt u in de omgeving uiteraard ook vele fiets-/en wandelroutes, de woning ligt nabij basisonderwijs en op korte afstand van de Duitse autobahn A31 gelegen met prima ontsluiting, tevens op enkele minuten gelegen van Vlagtwedde maar ook Winschoten, Stadskanaal, Ter Apel en Veendam zijn goed bereikbaar; het dorp Bourtange is gelegen in de -Cittaslow- gemeente -en natuurrijke- streek Westerwolde.

Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor onderhoud van een karakteristiek pand kunt u de volgende website raadplegen van de provincie Groningen:

https://www.provinciegroningen.nl/subsidies/cultuur/regulier-onderhoud-karakteristieke-panden-en-gemeentelijke-monumenten-sok-1/#:~:text=Per%20karakteristiek%20pand%20of%20gemeentelijke,opgenomen%20in%20een%20vastgesteld%20bestemmingsplan.

Marktplein 3, 9545 PH Bourtange

WONINGAANBOD

Makelaardij Boekelo beschikt over een uitgebreid aanbod koop- en huurwoningen in Stadskanaal.

KLIK VOOR ONS WONING OVERZICHT >

taxaties

Makelaardij Boekelo is een gecertificeerd taxateur. Bent u ook benieuwd of wij een taxatie voor u mogen uitvoeren ?

VRAAG HIER UW TAXATIE AAN >

Hypotheken

Van annuïtaire en lineair tot de spaar- of aflossingsvrije hypotheek, wij zijn van alle vormen op de hoogte.

AANVRAGEN >

Verzekeringen

Naast ons ruime woningaanbod, geven wij ook advies op het gebied van verzekeringen en kunt u een verzekering afsluiten.

OVERZICHT VERZEKERINGEN >

WONINGAANBOD

Wij hebben meer dan 40 koopwoningen beschikbaar. Ons woningaanbod wisselt voortdurend

taxaties

Laat uw woning door onze experts taxeren. Wij zijn Gecertificeerde Register Taxateurs

Hypotheken

Van annuïtaire en lineair tot de spaar- of aflossingsvrije hypotheek, wij zijn van alle vormen op de hoogte.

VERZEKERINGEN

Wij regelen ook uw verzekering. Uw verzekering vergelijken en aanvragen doet u hier.