Stieltjeskanaal 78, Stieltjeskanaal

€ 1.199.999 k.k.

Bouwjaar1850
Wonen653 m2
Aantal kamers10
Perceel47.730 m2

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.199.999,-
Aangeboden sinds
24 december 2019
Status
Te koop
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1850

Omschrijving

Bent u een paardenliefhebber en bent u een horecaliefhebber? Dan is deze prachtige woning geschikt voor u!

Deze mooie pensionstalling/kleinschalige manege/minicamping/bistro staat nu te koop en biedt de mogelijkheid voor 2 inpandige woningen te Stieltjeskanaal 78, 7756 PG STIELTJESKANAAL, Zuid-Oost Drenthe. Doordat het een voormalig golfbaan terrein betreft zijn er heuvels, watertjes en diverse terrassen. Gelegen aan doorgaand vaar- en viswater.

Het pand is gelegen op een ruim perceel (47.725m2) en beschikt over alle horecafaciliteiten wat u maar kan wensen, zo is er een prachtige nieuw ingerichte keuken aanwezig en een bistro van circa 250m2. Tevens zijn alle faciliteiten aanwezig voor het houden paarden en een kleinschalig manege. Hieronder worden alle faciliteiten nader toegelicht.

Paardenhouderij
Buitenbak (20x40 meter), longeerbak (18 meter doorsnede) , stallen, schuilstallen, overkappingen, paddocks, 16 weilanden. Eenvoudig om te bouwen naar paddockparadise. Er is toestemming voor het houden van 30 paarden en pony's. Manege/pensionstal-aktiviteiten-vergunning voor het geven van lessen en het houden van paarden.

Er staat een groot L-vormige stalgebouw, waarin zowel schuilstallen als individuele stallen in gemaakt zijn. Ook is er een grote overkapping voor tuin en parkmachines, hooi en stro. De pensionpaarden staan in diverse kleine groepjes, en er zijn een aantal individuele boxen, allen met zandpaddock en aansluitend weiland. Om de weilanden heen is een wandel/rijpad van ongeveer 1 km. Dit kan natuurlijk wandel/rijpad blijven maar kan ook omgebouwd worden naar looppad voor een paddockparadise of gebruikt worden voor het maken van een trailparcours op eigen terrein.

Er kan ook eenvoudig van een deel van het terrein een pp gemaakt worden, naast het instand houden van individuele boxen voor trainingspaarden, revalidatiepaarden etc. Ook kan een box gebruikt worden om paarden aan de groep te laten wennen. Er zijn verder weilanden beschikbaar voor vakantiegasten die met hun paarden komen kamperen, en er zijn materialen aanwezig om 2 losse boxen te plaatsen voor bijvoorbeeld cursisten die hun paard liever in een box willen tijdens een clinic. Dit geeft een ideale mix, zodat bijvoorbeeld revalidatiepaarden nooit echt alleen staan maar geen risico lopen op verwondingen.

De locatie is geschikt als kleinschalige manege, pensionstalling maar ook als revalidatiestal, trainingsstal, opfok, pensioenplek, paddockparadise, zorgboerderij (na overleg gemeente) etc

Naast de manier waarop het paardenbedrijf nu uitgebaat wordt ( als pensionstal) denken we dat naast het huidige gebruik als pensionstal, deze plek ook bijzonder geschikt en rendabel kan zijn als manege, als revalidatiestal en/of als trainingsstal, er is een grote longeerbak diameter 18 meter, die qua afmeting ook voor een groot paard voldoet. Een aantal weilanden zijn smal maar lang, wat voor revalidatie beter is dan vierkante kortere weilanden. Ook staan paarden nooit afgezonderd, er staan altijd paarden in de direkte omgeving, waardoor er veel rust is op de stal. De heuvels zijn erg goed voor jonge paarden ivm het opbouwen van bespiering.

Camping
De camping heeft dit jaar een erg goed seizoen gedraaid. Het betreft een minicamping, incl. nieuw aangelegd zeer net sanitair. Geopend jaarlijks van 15 maart tot 31 oktober, max. aantal plaatsen: 25.
Voldoende 10 amp elektra voorzieningen aanwezig. Alles is gekeurd en goedgekeurd. Er zijn verder twee verhuurtenten aanwezig, zeker de safaritent is dit jaar goed verhuurd. Het campingsanitair is mede mogelijk voor het creëeren van een zorgboerderij doordat er vier douches aanwezig zijn en een douche en bad in de woning.

Horeca
Er is een grote bistro aanwezig ( ongeveer 250 m2) incl. nieuw ingerichte keuken. De bistro heeft nu een winterstop maar wordt wel regelmatig afgehuurd voor volledig verzorgde feesten of buffetten. Dat loopt ook in de winter gewoon door. De horeca-ruimte is naast bistro ook geschikt voor het geven van theorielessen aan ruiters, voor cursussen, clinics, vergaderingen, lunches etc. In de zomer kan dit aanbod aan lessen uitgebreid worden met overnachtingen op de camping, in eigen tenten, caravans of in de te huren ingerichte tenten. Te denken valt aan lesweken met paarden, ponykampen, maar ook ruiterkampen voor volwassenen. Er zijn in totaal 16 weilandjes, waardoor er altijd een weiland beschikbaar is voor cursisten of vakantiegangers die hun paard meenemen.

Aansluitend aan de horeca bevindt zich de grote werkplaats, deze is ongeveer 180 m2.

Woning
De woning te bereiken via een aparte ingang. De woning geeft u genoeg ruimte om zich terug te trekken. Woon- en werkgedeelte is van elkaar gescheiden. De woonkamer is voorzien van veel raampartij en een heerlijke kachel. De woning beschikt over een slaapkamer met aangrenzend de badkamer voorzien van een ligbad. De ruime zolder is te bereiken via een vaste trap en biedt u ook nog vele mogelijkheden. Deze gedeelte is ook eventueel te gebruiken als bed en breakfast.

Daarnaast kan van de zolder op de eerste verdieping van ongeveer 225m2 een appartement worden gemaakt. Deze is nog casco.

Tevens is er de mogelijkheid om meerdere kamers te creëren op de zolder en in de schuur. Er kunnen ongeveer negen a tien kamers gecreëerd worden.

Algemene informatie
Het pand is voorzien van elektra-aansluitingen; zonnepanelen voorzien in een deel van de stroom, er is geen gasaansluiting. Verwarming pand geschiedt middels infraroodverwarming en houtkachels, warm water d.m.v. elektrische boilers.

Vergunde bestemming: Manege-aktiviteiten/pensionstalling, horeca, minicamping, wonen en b&b.

Indeling:
Begane grond: aparte toegang tot de woning, entree/hal met vaste trap naar de eerste verdieping, toilet, witgoedaansluitingen en hal biedt toegang de bedrijfsruimte. Ruime keuken(circa 13m2) en woonkamer (circa 30m2). Vanuit de hal en woonkamer heeft u toegang tot de ruime slaapkamer (circa 22m2). Via de slaapkamer loopt u zo naar de luxe badkamer voorzien van een heerlijk ligbad.
Vanuit de hal komt u bij het restaurant/bedrijfsruimte. Deze is ook apart te bereiken via de entree/hal. Zowel vanuit de hal als vanuit het restaurant zijn er toiletten aanwezig. Het pand heeft een ruime keuken met aparte kookruimte en spoelruimte. Ook de keuken is apart te bereiken en bevat eigen toiletten. Aangrenzend aan de keuken komt u bij de werkplaats (circa 180m2) met bergruimte. Ook is er een grote ruimte aanwezig met douches en toiletten voor de gasten.

Eerste verdieping: met een vaste trap is de ruimte zolder te bereiken van circa 155m2.

Wij kunnen u nog veel meer vertellen over de woning, maar dit doen wij graag tijdens een bezichtiging. Maak gauw een afspraak om een bezichtiging in te plannen!

Stieltjeskanaal 78, 7756 PG Stieltjeskanaal

WONINGAANBOD

Makelaardij Boekelo beschikt over een uitgebreid aanbod koop- en huurwoningen in Stadskanaal.

KLIK VOOR ONS WONING OVERZICHT >

taxaties

Makelaardij Boekelo is een gecertificeerd taxateur. Bent u ook benieuwd of wij een taxatie voor u mogen uitvoeren ?

VRAAG HIER UW TAXATIE AAN >

Hypotheken

Van annuïtaire en lineair tot de spaar- of aflossingsvrije hypotheek, wij zijn van alle vormen op de hoogte.

AANVRAGEN >

Verzekeringen

Naast ons ruime woningaanbod, geven wij ook advies op het gebied van verzekeringen en kunt u een verzekering afsluiten.

OVERZICHT VERZEKERINGEN >

WONINGAANBOD

Wij hebben meer dan 40 koopwoningen beschikbaar. Ons woningaanbod wisselt voortdurend

taxaties

Laat uw woning door onze experts taxeren. Wij zijn Gecertificeerde Register Taxateurs

Hypotheken

Van annuïtaire en lineair tot de spaar- of aflossingsvrije hypotheek, wij zijn van alle vormen op de hoogte.

VERZEKERINGEN

Wij regelen ook uw verzekering. Uw verzekering vergelijken en aanvragen doet u hier.