HYPOTHEKEN

Meerdere logo's van keurmerken waarvan ook een aantal van toepassing zijn op de hypotheken die u bij makelaardij boekelo uit stadskanaal kunt afsluiten

Van aflossingsvrij tot annuïteiten of lineair met eventueel een spaar- of beleggingshypotheek, wij zijn van alle vormen op de hoogte. 

 

 

Annuïtaire hypotheek

Hypotheekvormen: is een annuïtaire of lineaire hypotheek voordeliger?

Je hebt je droomhuis gevonden en je bod is geaccepteerd. Gefeliciteerd! Nu de hypotheek nog. Maar er komt meer bij kijken dan het kiezen van een hypotheekverstrekker. Wat dacht je bijvoorbeeld van de verschillende hypotheekvormen? Als je gebruik wilt maken van hypotheekrente aftrek moet je maandelijks aflossen. Je kunt dit doen door middel van een annuïtaire of lineaire hypotheek. Maar wat is nou voordeliger? 

Hypotheekvormen

Hypotheekvormen: het verschil tussen annuïtair en lineair

Laten we eerst even terug gaan naar de basis, want wat is nou precies het verschil tussen een annuitaire en linear hypotheek? Kort gezegd: bij een annuïtaire hypotheek blijven jouw bruto maandlasten gedurende de looptijd van je hypotheek gelijk – als de hypotheekrente niet wijzigt nadat jouw rentevaste periode afloopt. Terwijl ze bij de lineaire variant hoog beginnen en steeds ietsje lager worden.

Annuïtair aflossen
Dit komt doordat je bij een annuïtaire hypotheek in het begin voornamelijk hypotheekrente betaalt, deze kun je aftrekken van de belasting. Doordat je steeds meer aflost, wordt het bedrag dat je aan rente betaalt steeds lager en kun je dus minder aftrekken. Het netto bedrag dat je maandelijks betaalt, gaat dus geleidelijk iets omhoog. Tegenwoordig is er ook een annuïtaire hypotheek met een 40 jaar.

Lineair aflossen
In het geval van een lineaire hypotheek los je elke maand hetzelfde bedrag af op de hypotheek. Gedurende de looptijd van je hypotheek wordt het hypotheekbedrag lager en de rente die je daarover betaalt dus ook. Kies je voor een lineaire hypotheek? Dan zijn je maandlasten in het begin dus hoger en worden ze steeds lager. Ingewikkeld? U kunt altijd kijken op www.makelaardijboekelo.nl

Hoeveel scheelt dat dan?

Stel, je hebt een hypotheek van € 250.000 met een rente van 1,8%. Dan betaal je annuïtair de eerste maand € 899, lineair zou dit € 1.069 zijn. Dat scheelt € 170. Best een flink bedrag op jaarbasis, zeker voor iemand die z’n eerste huis koopt.

De keuze van een groot deel van de Nederlanders voor een annuïtaire hypotheekvorm is dus voor de hand liggend. Toch hoeft het niet te betekenen dat deze hypotheekvorm ook voor jou het gunstigst is. Vraag dus altijd persoonlijk advies van een hypotheekadviseur.

Hypotheek kiezen

Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt, is een lineaire hypotheek uiteindelijk goedkoper dan een annuïtaire. Logisch, want je betaalt in het laatste geval meer hypotheekrente. Wil en kun je de hogere maandlasten in het begin voor lief nemen, dan ben je uiteindelijk dus voordeliger uit.

Hypotheekrente

Daar komt bij dat de maandlasten tegenwoordig niet zo heel veel meer van elkaar verschillen. Mocht de hypotheekrente nog verder dalen, dan wordt het verschil tussen beide hypotheekvormen nog kleiner. In ons eerdere rekenvoorbeeld namen we nog een rente van 1,8% als voorbeeld, maar stel de rente zakt verder richting 1%. Dan betaal je helemaal niet zoveel meer voor een annuïtaire aflossingsvorm.

Waarom geen lineaire hypotheek?

In de praktijk wordt vaak nog wel een annuïtaire aflossingsvorm geadviseerd. De reden hiervoor is simpel: bij de meeste geldverstrekkers mag je 10 tot 20% boetevrij aflosse per jaar. Door extra af te lossen, maak je van je annuïtaire hypotheek eigenlijk een lineaire variant. Je betaalt minder rente en de uiteindelijke prijs van je hypotheek is dus net zo laag als wanneer je direct een lineaire hypotheek had afgesloten.

Maar nogmaals: vraag altijd advies van een hypotheekadviseur. Hij of zij kan jou precies vertellen wat het gunstigst is in jouw situatie. Zo weet je zeker dat je geen spijt krijgt van de hypotheekvorm die je kiest.

Hypotheekvorm kiezen

Bij de aankoop van een huis, komt er nog een hoop kijken bij het kiezen van een hypotheek. Wil je nou meer weten over:

  • wat annuïtair en lineair precies inhoudt;
  • hoeveel je eigenlijk betaalt;
  • wat de beste keus voor jou is?

Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie

 T: +31 (0)599 65 11 33
E: info@makelaardijboekelo.nl


W
Makelaardij Boekelo verzorgt uw hypotheek.


De hierboven beschreven factoren bepalen of een hypotheek bij u en uw omstandigheden past, zodat u ook in de toekomst plezier blijft houden van uw hypotheek. Een goede hypotheek selecteren is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt.

Makelaardij & Assurantiekantoor Boekelo is een echte specialist op hypotheekgebied. Wij kunnen u een gefundeerd advies geven bij een belangrijke beslissing in uw leven: Het kiezen van een juiste hypotheek! Daarbij komt dat wij met vrijwel alle geldgevers zaken kunnen doen. Op basis van onze jarenlange ervaring, en gegeven de huidige markt- maar ook fiscale ontwikkelingen, adviseren wij u graag persoonlijk.

Maak een afspraak met een van de hypotheekdeskundigen van ons kantoor en wij komen geheel vrijblilangs met de best bij u passende hypotheek en een voor u gunstig rentepercentage.

Wilt u meer informatie en de vergelijkingskaart met betrekking tot hypotheken raadplegen? Klink dan op deze link.      

Wilt u meer informatie en de vergelijkingskaart met betrekking tot vermogen opbouwen raadplegen? Klink dan op deze link.

 

Wilt 

 

 

Zie alvast onze dienstenwijzer

Een BKR notering?

Een BKR notering? in sommige gevallen kunnen wij U toch nog helpen.

 

T: +31 (0)599 65 11 33
E: info@makelaardijboekelo.nl

Uw hypotheek mogelijkheden gratis laten berekenen

Uw hypotheek adviseur J. H. Boekelo

Weet wat U verantwoord kunt lenen!!

Om te kijken welk hypotheekvorm en welke maandlasten bij u passen, wordt er gekeken naar uw persoonlijke situatie en andere factoren. Onze hypotheekadviseurs kijken graag samen met u naar uw situatie.

Uw eerste gesprek met de Hypotheekadviseur is overigens ook nog eens gratis.

U zal met uw eerste gesprek alleen maar wijzer worden en kunt niets verliezen.

Bel of mail ons voor een geheel vrijblijvende orientatie gesprek.

T: +31 (0)599 65 11 33
E: info@makelaardijboekelo.nl

NHG wijzigingen 2021

De NHG-kostengrens in 2021: de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

Bepaling kostengrens
De kostengrens wordt sinds 2017 bepaald aan de hand van de gemiddelde koopsom (over de maanden juni, juli en augustus) van het voorgaande jaar, zoals die door het Kadaster worden gepubliceerd.
Voor 2020 is de kostengrens vastgesteld op €310.000. Voor woningen waarbij energie besparende voorzieningen worden getroffen is de kostengrens 6% hoger, namelijk €328.600.

NHG voert een nieuwe kostengrensmethodiek in en draagt daarmee bij aan een stabielere woningmarkt. De kostengrens komt daarmee in 2021 uit op € 325.000. Dit maakt de woningmarkt toegankelijker en het verantwoord financieren van een woning bereikbaarder voor consumenten met lage en middeninkomens.

Stabiliserend effect kostengrens
NHG heeft de afgelopen maanden samen met vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Financiën een nieuwe NHG-kostengrensmethodiek ontwikkeld.

De huidige methodiek is gebaseerd op de gemiddelde koopsommen in de afgelopen 3 maanden. De nieuwe methodiek is gebaseerd op de gemiddelde koopsommen over een periode van 39 maanden, vermeerderd met een correctiefactor om aan te sluiten bij de gemiddelde huizenprijs in het betreffende jaar. De kostengrens zal zich zo gelijkmatiger ontwikkelen dan voorheen en draagt hierdoor bij aan een stabielere woningmarkt.  

De NHG-kostengrens stijgt per 1 januari 2021 van € 310.000 naar € 325.000. Als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd is de grens 6% hoger, namelijk € 344.500, in plaats van € 328.600 in 2020.

NHG-premie blijft 0,7%
Woningkopers betalen in 2021 voor het afsluiten van NHG 0,7% over de hoogte van hun hypotheek, net als in 2020. Zoals vorig jaar aangegeven streeft NHG ernaar dit niveau de komende jaren vast te houden.

Raad van Bestuur NHG: “Door de stabielere kostengrens en premie draagt NHG bij aan een gezondere woningmarkt. We zetten ons in voor verantwoorde woonfinanciering door meer consumenten toegang te geven, processen te verbeteren, te helpen met woningbehoud en een vangnet te bieden. Het fonds achter NHG is voldoende robuust om de risico’s die NHG overneemt van geldverstrekkers en consumenten op te vangen.”

Meer weten over de voorgenomen wijzigingen in de V&N 2020? Kijk hier: https://www.nhg.nl/NHG-Innoveert/Nieuwe-Voorwaarden-en-Normen-2020

Hoe wordt de maximale hypotheek berekend?

Om uw hypotheek te berekenen, moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren. Het belangrijkst is natuurlijk uw inkomen. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met eventuele verplichtingen. Elk jaar wordt het bedrag dat u maximaal kunt krijgen aan hypotheek verandert.  Aan de hand van een zogenaamde woonquote, wordt berekend welk deel van uw inkomen kan worden besteed aan wonen. Deze woonquote wordt jaarlijks vastgesteld door het Nibud.

Op het internet kunt u vaak berekeningen maken om uw maximale hypotheek te berekenen. Dit is vaak een globale schatting waarbij er niet wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie. Wij adviseren u dan ook een afspraak met ons te maken om uw mogelijkheden te bekijken. Het eerste gesprek bij ons is bij ons vrijblijvend.

Het hoeft niet te betekenen als u op dit moment geen hypotheek kunt krijgen, dat u nooit een hypotheek kunt krijgen. Geen hypotheek kunnen krijgen is een momentopname.  Door de verandering van de rentestand en wijziging in het inkomen, kan de situatie al snel veranderen. Informeer dus gewoon bij ons om te kijken wat uw mogelijkheden zijn.

Maak vrijblijvend een eerste afspraak met ons om te kijken naar uw mogelijkheden:

 T: +31 (0)599 65 11 33
E: info@makelaardijboekelo.nl

 

Nieuwe hypotheek afsluiten

Nieuwe hypotheek afsluiten

Wij ervaren dat mensen het erg spannend vinden om een hypotheek af te sluiten. Er komen vele vraagstukken naar boven. En dat is ook logisch want het afsluiten van hypotheek wordt er niet eenvoudiger op met de jaren. De voorwaarden veranderen erg snel en er zijn vele aanbieders op de markt.

Wij hebben gelukkig veel ervaring op het gebied van het afsluiten van hypotheken. Daarmee kunnen wij grotendeels uw zorgen wegnemen. Wij willen namelijk voor u een hypotheek afsluiten die het best past bij uw persoonlijke situatie.

Heeft u verhuisplannen? Onze hypotheekadviseurs kunnen u ook helpen bij het verhuizen. Zo wordt u ontzorgd in de verkoop van uw woning en/of aankopen van een nieuwe woning en alle zaken rondom uw huidige en nieuwe hypotheek.

 

Hypotheek oversluiten

Vergelijking bij meer dan 40 verschillende geldvestrekkers in een gratis advies gesprek. 

Om in aanmerking te komen voor de huidige, lage hypotheekrente kunt u uw hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker. U kunt uw hypotheek oversluiten aan het eind van de rentevaste periode of door gebruik te maken van een lagere hypotheekrente bij een andere geldverstrekker. Vaak wordt hiervoor een boeterente in rekening gebracht bij de geldverstrekker. Deze boeterente is afhankelijk van de resterende looptijd van uw hypotheek en de hypotheekrente.

Voor meer informatie en uitleg klik hier

 

Rentemiddeling

Een andere mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een lagere rente is rentemiddeling. U blijft dan bij uw huidige geldverstrekker en de nieuwe rente wordt vastgelegd voor de resterende looptijd. De vergoeding voor vervroegde aflossing hoeft u niet in één keer te betalen maar wordt verspreid over de resterende looptijd.

Verhuizen

U kunt uw hypotheek boetevrij aflossen bij verhuizing. U kunt dan profiteren van de huidige lage rente.

 

Starterslening

Koopt u voor het eerst een huis, dan is dit een hele stap. Wij kijken graag met u naar uw mogelijkheden. Zo zou u in aanmerking kunnen komen voor een starterslening. Dit is een tijdelijke renteloze lening bovenop de eerste hypotheek met NHG. Dit is een goede mogelijkheid voor starters met nu nog een laag inkomen. De voorwaarden voor de mogelijkheden voor een starterslening is afhankelijk van de gemeente. De lening is de eerst drie jaar renteloos en aflossingsvrij. De voorwaarden voor een Starterslening en de deelnemende gemeenten vindt u op de site van de SVn.

Een Starterslening bestaat uit twee delen, namelijk de Starterslening die annuïtair wordt afgelost in box 1 en een lening die in box 3 oploopt: de Combinatielening. De box 1 lening wordt geborgd door de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Deze constructie bestaat er om te voldoen aan de minimale aflossingsplicht waardoor u in aanmerking komt voor de renteaftrek.

Wij kijken graag met u of u in aanmerking kunt komen voor een Starterslening.

 

Hypotheek en scheiden

Een echtscheiding is natuurlijk een vervelende situatie. Wij helpen u graag om te kijken naar oplossingen om de echtscheiding zo goed mogelijk af te wikkelen.

Is een van jullie eigenaar van de woning? Dan is de echtscheiding makkelijk geregeld. Het wordt lastiger wanneer de woning op beiden namen staat. Ieder heeft recht op 50% van de waarde van de woning. Dit is ook het geval bij over- en onderwaarde.

Wanneer de woning bijvoorbeeld een overwaarde heeft van €40.000, dan heeft de vertrekkende partner recht op €20.000. De partner die in de woning achterblijft, kan dit mogelijk financieren met de nieuwe hypotheek.

De hypotheek is vaak gebaseerd op beide inkomens. Daarom moet er gekeken worden of het financieel haalbaar is om in de woning te blijven wonen. De beste oplossing kan dan soms zijn om de woning te verkopen.

Wij kijken graag met u naar de beste oplossing.

 

Wij kunnen U bij schuld hulp doorverwijzen naar een betrouwbaar adres.

https://www.solutionbeheer.nl/

Zij kijken graag met u naar de beste oplossing.

 

Van aflossingsvrij tot annuïteiten of lineair met eventueel een spaar- of beleggingshypotheek

, wij zijn van alle vormen op de hoogte. 

U wilt een huis kopen. Dit is vaak een grote stap voor de rest van uw leven. Dit heeft namelijk gevolgen voor uw persoonlijke en financiële situatie. Wij begeleiden u graag in dit traject. U kunt altijd een vrijblijvend gesprek bij ons aanvragen. Dan zullen wij voor u bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. Wij willen natuurlijk dat u uw zaken zo goed mogelijk heeft geregeld de rest van uw leven. Onze adviseurs kunnen u daarbij helpen.

Welke vorm het beste bij u past, is van een aantal zaken afhankelijk, zoals hieronder wordt omschreven: Bij het lenen van geld voor het financieren van een woning lijkt een rentepercentage van 1,5% interessanter dan 2,1%. Maar naast het rentepercentage spelen ook andere factoren een rol van betekenis. Verstandig is het om ook te letten op de voorwaarden dan wel de mogelijkheden die de geldverstrekker u biedt. Denk hierbij aan o.a. het volgende:

– wijzigen van de aflossingsvorm (tegen welke kosten?)

– verhuismogelijkheden (het meenemen van de hypotheek bij verhuizing)wijzigen van de looptijd

– extra stortingen

bekijk hier alvast onze dienstenwijzer

Makelaardij Boekelo verzorgt uw hypotheek.

De hierboven beschreven factoren bepalen of een hypotheek bij u en uw omstandigheden past, zodat u ook in de toekomst plezier blijft houden van uw hypotheek. Een goede hypotheek selecteren is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt.

Makelaardij & Assurantiekantoor Boekelo is een echte specialist op hypotheekgebied. Wij kunnen u een gefundeerd advies geven bij een belangrijke beslissing in uw leven: Het kiezen van een juiste hypotheek! Daarbij komt dat wij met vrijwel alle geldgevers zaken kunnen doen. Op basis van onze jarenlange ervaring, en gegeven de huidige markt- maar ook fiscale ontwikkelingen, adviseren wij u graag persoonlijk.

Maak een afspraak met een van de hypotheekdeskundigen van ons kantoor en wij komen geheel vrijblijvend bij u langs met de best bij u passende hypotheek en een voor u gunstig rentepercentage.

 

 

 

Hoogte hypotheek berekenen

Z

Nieuwe hypotheek afsluiten

Hypotheek oversluiten

i

Starterslening

Gecertificeerde Register Makelaar & Taxateur NRVT en SCVM .
Makelaar Boekelo is een erkend RFD Dienstverlener (Register Financieel Dienstverlener).
Werkzaam in de omgeving van: Stadskanaal , Veendam , Borger-Odoorn Nieuw-Buinen, Exloermond, gemeente.Groningen , Pekela en Westerwolde Ter Apel